Nämä säädöt ja ohjeet muistan kakkostuntini jälkeen aina: O.käden Peukaloiseni tahtoo lipsahtaa kuutoskielen alle kun keskityn liikaa vasempaan käteen. Peukku pitää olla näkyvissä, kielen näpäyksen jälkeen eikä häipyä kouran sisälle. Kitaran kaulan etäisyyden korvaani mittaan v.käden peukun ja pikkurillin kautta sopivaksi. Rentous pitäisi muistaa ettei paikat ja pää mene juntturaan.

Soittotekniikassa on ilmeisen paljon pikkujujuja, joista kokonaisuus muodostuu. Välillä painetaankin kahdella sormella ja sitten ne sopivasti irrottamalla saadaan hyvin nopea juoksutus. Voiko kahta peräkkäistä näppäilyä kutsua juoksetukseksi? Minulle se on juoksutus – ainakin vielä pari kolme viikkoa tai kuukautta.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olisikohan ollut alussa hyväksi tehdä yksityiskohtaisemmin tavoitteesta selvää? Lukikohan ilmoittausumiskaavakkeessa Kitara 1. Mitähän se tarkoittaa? Tavoitteeni on kuitenkin oppia soittamaan hyvin. Mitähän sillä tarkoitan? Olen it-alalla töissä. Meillä on projektin alkaessa tapana tehdä ns. vaatimusmäärittely. Siis vaatimusmäärittely  on mahdollisimman yksiselitteinen sanallinen kuvaus siitä miten tietokone-ohjelman tulisi toimia eri tilanteissa. Vaatimusmäärittelynä tässä tapauksessa voisi kohdallani toimia vaikkapa DVD:lle tallennettu opettajan soitto. Tämä soitto voisi toimia tavoitteenani. Voisin ajatella:"Tuon minä osaan ensi jouluna kun oikein hyvin harjoittelen". Toisaalta - kaikki mitä kirjoitin voi olla potaskaa. En minä mikään kone ole.

Lauantaina harjoittelin tunnin.

Maanantaina 15 minuuttia.